Γιατί αγαπάμε την ελληνική κουζίνα;

Η ελληνική γαστρονομία είναι μία από τις πιο υγιεινές και νόστιμες κουζίνες που υπάρχουν. Οι ελληνικές συνταγές έχουν ρίζες βαθιά στο χρόνο με ελάχιστες ουσιαστικές αλλαγές, ενώ διατηρούν την ίδια γευστική βάση και τα ίδια διατροφικά χαρακτηριστικά. Το πιο σημαντικό στοιχείο της κουζίνας μας όμως, είναι τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας. Όσοι έχουμε την τύχη και χαρά να κατοικούμε στην Ελλάδα, συνηθίζουμε να παίρνουμε όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τις φυτικές ίνες που χρειάζεται το σώμα μας κατευθείαν από τη διατροφή μας, η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο σε λαχανικά, ψάρια, άπαχο κρέας και ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο, το πιο χαρακτηριστικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας, είναι ένα υγιές έλαιο το οποίο παρέχει στο σώμα μας μια πληθώρα απαραίτητων συστατικών, ενώ προσδίδει μοναδική γεύση στις συνταγές μας.

Στον Μάραθο πιστεύουμε ότι τα φρέσκα συστατικά είναι σημαντικά για την υγεία μας. Για αυτό το λόγο καμαρώνουμε για τη φρεσκάδα των συστατικών που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας. Έχουμε μάλιστα την τύχη να εδρεύουμε στην Ελλάδα, μια χώρα που περιτριγυρίζεται από θάλασσες. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα ψάρια στις συνταγές μας. Για εμάς, ελληνική κουζίνα σημαίνει φρέσκα, μη επεξεργασμένα συστατικά.

Το μενού μας περιέχει μια ποικιλία φαγητών που βασίζονται σε φρέσκα λαχανικά. Αν είστε λοιπόν χορτοφάγος στο Μάραθο δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια ποικιλία από πεντανόστιμα πιάτα. Επιπλέον, μιας και οι ελληνικές θάλασσες μας προσφέρουν μία ποικιλία ψαρικών, την οποία έχουμε ενσωματώσει στα πιάτα μας, αν είστε ιχθυοχορτοφάγος (pescatarian), μπορείτε να επιλέξετε από τη μεγάλη ποικιλία συνταγών που προσφέρουμε στα φρέσκα υλικά για μαγείρεμα (meal kits)! Όπως και να είναι οι διατροφικές σας προτιμήσεις όμως, ο Μάραθος και η ελληνική κουζίνα του, σας προσφέρουν μία πληθώρα πεντανόστιμων συνταγών για κάθε ουρανίσκο.

Το ότι προσφέρουμε φρέσκα και υγιεινά πιάτα όμως, δε σημαίνει πως δεν είναι και λαχταριστά! Η ελληνική κουζίνα είναι μία από τις πιο γνωστές στον κόσμο και για πολλούς θεωρείτε και από τις πιο νόστιμες. Με έμφαση στα ψητά και όχι τηγανιτά φαγητά, τα πιάτα μας αποφεύγουν τις περιττές και πολύπλοκες σάλτσες, ενώ νοστιμεύουν με τη χρήση αγνών μπαχαρικών και βοτάνων από την ελληνική γη, προσθέτοντας την απαραίτητη νοστιμιά που θα απογειώσει κάθε πιάτο.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό για εμάς του Έλληνες, όταν γευόμαστε κάτι που μας ευχαριστεί να ευχαριστούμε τον μάγειρα με τη φράση “Γεια στα χέρια σου”.  Ανεξαρτήτως της εμπειρίας σας, στο Μάραθο σας δίνουμε τη δυνατότητα να είστε εσείς αυτό ο μάγειρας που θα φτιάχνει μια πληθώρα συνταγών! Μπορείτε να απολαύσετε όλες τις υγιεινές, φρέσκιες και νόστιμες συνταγές μας επιλέγοντας ανάμεσα στα υλικά για μαγείρεμα (meal kits) ή τις συνταγές έτοιμες για ψήσιμο (take & bake). Ο πιο απλός και νόστιμος τρόπος  να μαγειρεύετε όλες τις ελληνικές συνταγές στην κουζίνα του σπιτιού σας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο


Τηλέφωνο: 210 27 77 325

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ & ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ελάχιστη Παραγγελία ανά Περιοχή

ΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00-22:30

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Δευτέρα – Παρασκευή: μέχρι τις 22.00