Νερό (η σημασία του)

Ισχύει ότι ``Το νερό είναι ζωή``;

Ίσως να είναι μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες, αφού το νερό αποτελεί ζωτικής σημασίας συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, δηλαδή εως και το 90% του αίματος, το 85% του εγκεφάλου και το 75% του υπόλοιπου σώματος!

Και μπορεί ο άνθρωπος καθώς μεγαλώνει να αισθάνεται τη δίψα για νερό όλο και λιγότερο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο πιο αγνός τρόπος να εξαλείψουμε πολλά πιθανά προβλήματα υγείας. Π.χ. οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μας, μας προκαλούν πονοκεφάλους. Πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως, αποβάλλουμε τις τοξίνες και έτσι καταπολεμούμε φυσικά τον πονοκέφαλο.

Επιπλέον, το νερό έχει τεράστιες επουλωτικές ιδιότητες. Με την προυπόθεση ότι προστατεύεται η αγνότητά του, έχει τη δυνατότητα να μας θεραπεύσει από ενδεχόμενες φλεγμονές και να μας ανακουφίσει από κράμπες. Η σωστή προσωπική υγιεινή και το καθαρό νερό μπορούν να αποτρέψουν μια ασθένεια, να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες τροφικής δηλητηρίασης και να περιορίσουν τη μόλυνση από παράσιτα και βακτήρια.

Φυσικά η κατανάλωση νερού παίζει πρωταρχικό ρόλο και στη διατροφή μας και πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ποσότητα, αλλά και στην ποιότητα του νερού που πίνουμε. Η ελάχιστη ποσότητα που συνιστάται από τους επιστήμονες για τη διατήρηση της καλής υγείας, είναι 2 λίτρα ημερησίως. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας, βοηθά στη μείωση της κυτταρικής οξύτητας, στην αύξηση καύσης του λίπους, την αποβολή περιττών στοιχείων μέσω των ούρων και στην επιδιόρθωση του DNA.

Το νερό βοηθά στην βελτίωση της λειτουργίας του μεταβολισμού μας, στο να χάνουμε βάρος πολύ πιο εύκολα, λειτουργεί δε, ως φυσικός καταστολέας της πείνας.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να οργανώσουμε την κατανάλωση νερού είναι ο εξής: Δύο ποτήρια νερό το πρωί με το που ξυπνάμε, δύο ποτήρια νερό πριν από το πρωινό, δύο ποτήρια νερό πριν από το μεσημεριανό γεύμα, δύο ποτήρια νερό το απόγευμα και 2 ποτήρια νερό πριν από το βραδινό. Πρέπει να το πίνουμε αργά, γουλιά γουλιά, ώστε να αποφεύγουμε την αίσθηση πρηξίματος και να περνά ομαλά στα νεφρά. Η διαδικασία αυτή μειώνει σίγουρα την όρεξη!

Επίσης, οι φρέσκοι χυμοί φρούτων μας δίνουν οργανικό νερό το οποίο είναι γεμάτο ζωτικότητα. Η σημασία του οργανικού νερού, το οποίο είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, βιταμίνες, οργανικά μέταλλα, λιπαρά οξέα και άλλες θρεπτικές ουσίες που υπάρχουν στις ίνες των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, είναι τεράστια στη διαδικασία του αδυνατίσματος. Το οργανικό νερό επιταχύνει το μεταβολισμό των κυττάρων και τις καύσεις του λίπους, οπότε αναπλάθει το σώμα μας.

Να θυμάστε ότι οι τροφές που δεν περιέχουν αρκετό νερό μπλοκάρουν τον οργανισμό μας και μας προοκαλούν την αίσθηση βάρους & λήθαργου, εμποδίζουν την απώλεια βάρους, ενώ αυξάνουν την επιθυμία μας για περισσότερο φαγητό. Επίσης, είναι σημαντικό να πίνουμεε 2-4 ποτήρια νερό πριν και μετά από κάθε σωματική άσκηση.

Οι φρέσκοι χυμοί φρούτων όπως πορτοκάλι, ανανά, ή γκρέιπ φρουτ επιτυγχάνουν την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, του καλίου και της επιπρόσθετης ενέργειας.

Στην υγειά μας!!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο


Τηλέφωνο: 210 27 77 325

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ & ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ελάχιστη Παραγγελία ανά Περιοχή

ΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00-22:30

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Δευτέρα – Παρασκευή: μέχρι τις 22.00