Τα απαραίτητα εργαλεία που σάς “λύνουν” τα χέρια στην κουζίνα

Δεν χρειάζεται να αγοράζετε εργαλεία που δεν τα χρησιμοποιείτε και μένουν ξεχασμένα στα συρτάρια της κουζίνας. Και πιάνουν και χώρο. Σας έχουμε παρακάτω μία λίστα με τα εργαλεία εκείνα, που σας είναι πραγματικά χρήσιμα καθημερινά και σας “λύνουν” τα χέρια στην κουζίνα!

Κουτάλες: Βασικές για το ανακάτεμα, την αφαίρεση του φαγητού από το σκεύος και το σερβίρισμά του. Χρειάζεστε τουλάχιστον δύο κουτάλες, μια συμπαγή και μια διάτρητη (τρυπητή).

Σουρωτήρι: Προτιμήστε ένα σουρωτήρι κοίλο και βαθύ, με βολικά χερούλια στα πλαϊνά και καλές βάσεις στήριξης.

Σύρμα χειρός: Απαραίτητο για το ανακάτεμα υλικών, καθώς η δημιουργία θυλάκων αέρα βελτιώνει την υφή τους, όπως π.χ. βούτυρο, αβγά, μείγμα ζύμης και κρέμες.

Λαβίδα: Απαραίτητη για το γύρισμα κρεάτων και ψαριών, ενώ θα σας διευκολύνει να γυρίζετε και τις πίτες. Προτιμήστε μια μακριά, θα σας διευκολύνει περισσότερο.

Σπάτουλα: Προτιμήστε εκείνη από πυρίμαχη σιλικόνη, καθώς είναι ανθεκτική σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν χαράζει τα σκεύη.

Πινέλο σιλικόνης: Προτιμήστε τα σε σχέση με τα συμβατικά πινέλα, καθώς δεν αφήνουν πίσω τους τις κλασικές τριχούλες. Επίσης, είναι εύκολα στο πλύσιμο.

Φόρμες σιλικόνης: Ελαστικές, αντικολλητικές και ανθεκτικές στις υψηλές θερμοκρασίες, καθαρίζονται και αποθηκεύονται εύκολα.

Μαχαίρι του Σεφ: Το πολύ-εργαλείο, που δεν θα πρέπει να λείπει από την κουζίνα σας. Θα το ευχαριστηθείτε πραγματικά και θα σας βολέψει, αφού κάνει αμέτρητες δουλειές. Και αντέχει στον χρόνο. Θα πρέπει μόνο να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς, αφού το μαχαίρι του σεφ θα πρέπει να είναι η προέκταση του χεριού σας και να ταιριάζει σε αυτό.

Σκεύη

Κατσαρόλα από χυτοσίδηρο (μαντέμι): Είναι πιο ακριβή από τις υπόλοιπες, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι μία καλή επένδυση για την υγεία σας, αλλά και την κουζίνα σας. Αντέχουν στον χρόνο, ενώ η ικανότητά του μαντεμιού να συσσωρεύει γρήγορα και να διαχέει ομοιόμορφα τη θερμότητα, κάνει “θαύματα” στη μαγειρική.

Μικρή κατσαρόλα: Χρήσιμη για μικρότερης ποσότητας φαγητά, όπως σάλτσες, βραστά αυγά, ρύζι κ.α.

Αντικολλητικό τηγάνι: Για να μη σαν κολλάει τίποτα. Μόνο προσέξτε, επειδή, κάποια χημικά των υλικών επίστρωσης δεν θεωρούνται ασφαλή, πρέπει να χρησιμοποιείτε σκεύη που διαθέτουν επίσημες πιστοποιήσεις και παρέχουν ανάλογες εγγυήσεις.

Χύτρα ταχύτητας: Η επιλογή που σας “λύνει” τα χέρια. Μαγειρεύει γρήγορα και δεν καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων. Δεν θα πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα.

Γάστρα: Μαγειρεύει υγιεινά, συγκρατεί τους χυμούς, δεν στεγνώνει το φαγητό, διατηρεί το άρωμα και τη γεύση του.

Ταψιά: Τα μεγέθη, εδώ, ποικίλλουν. Από τα βασικά, που πρέπει να διαθέτετε είναι ένα ταψί διαμέτρου 22-24 εκ, αλλά και μεγάλα ταψιά φούρνου, για φαγητά.

Αντικολλητική φόρμα: Μία αντικολλητική φόρμα ψησίματος για κέικ, επίσης είναι απαραίτητη στην κουζίνα σας. Προτιμήστε εκείνη με την αποσπώμενη βάση, που θα σας διευκολύνει για να αφαιρέσετε εύκολα το γλυκό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο


Τηλέφωνο: 210 27 77 325

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ & ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ελάχιστη Παραγγελία ανά Περιοχή

ΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00-22:30

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Δευτέρα – Παρασκευή: μέχρι τις 22.00