Ένα από τα κύρια στοιχεία της διάσημης μεσογειακής διατροφής είναι το ψάρι. Το ψάρεμα αποτελούσε χόμπι των μεσογειακών λαών από την αρχή της ύπαρξης τους οπότε το ψάρι μπορούσε να βρεθεί καθημερινά σε κάθε τραπέζι. Μιλώντας γεωγραφικά, η Ελλάδα περικλείεται από τέσσερις θάλασσες (το Ιόνιο, το Αιγαίο, το Κρητικό και το Λιβυκό Πέλαγος). Αυτό μας δίνει ατελείωτες ευκαιρίες να μαζέψουμε φρέσκα θαλασσινά από τις ελληνικές ακτές οπότε τρώμε μη κατεψυγμένο και μη επεξεργασμένο φαγητό. Πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει να τρώμε φιλεταρισμένα ψάρια ή ακόμα ψαροκροκέτες, ένα ολόκληρο ψάρι στο τραπέζι μπορεί να είναι συναρπαστικό για κάποιους, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι απλώς συνηθισμένο, αλλά είναι ένας τρόπος να ξέρεις από που έρχεται το ψάρι που τρως. Μερικά tips: τα φρέσκα ψάρια πρέπει να μυρίζουν θάλασσα τα μάτια τους πρέπει να είναι λαμπερά τα λέπια τους πρέπει να είναι λαμπερά και προσκολλημένα στο σώμα τους τα βράγχια πρέπει να είναι κόκκινα. Γιατί οι Έλληνες λατρεύουν να τρώνε ψάρι; Δεν είναι μόνο ένα νόστιμο, υγιεινό και ελαφρύ φαγητό αλλά μειώνει την πιθανότητα καρδιακού και εγκεφαλικού επεισοδίου. Εάν αυτά δεν είναι αρκετά, το ψάρι έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες. Τρώγοντας ψάρι κατά τη διάρκεια της ζωής, το οποίο είναι πλούσιο σε υγιεινά λίπη είναι ένας τρόπος να επιβραδύνεις τη διαδικασία τις γήρανσης. Η κατανάλωση ψαριού επίσης μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης Alzheimer και αρθρίτιδας. Τα καλά λίπη που περιέχει το ψάρι βελτιώνουν το δέρμα κάνοντας το πιο απαλό και τα μαλλιά πιο λαμπερά. Δώστε στο ψάρι μία ευκαιρία! Χρησιμοποιείστε τα παραπάνω tips για να ελέγξετε τη φρεσκάδα των ψαριών μας. Δεν θα απογοητευτείτε!
0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα