marathos-team2

Ποιοί είμαστε;

Είμαστε οι πρεσβευτές των αυθεντικών ελληνικών συνταγών και του ποιοτικού φαγητού! Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα, σε λάτρεις του φαγητού ανά την Ευρώπη, να απολαύσουν τα προτερήματα της Μεσογειακής κουζίνας και να μοιραστούν μαγικές στιγμές με τους αγαπημένους τους ενώ μαγειρεύουν ή απλά δοκιμάζουν τα ξακουστά ελληνικά πιάτα.

Με το marathos μπορείτε να γευτείτε νόστιμες συνταγές και να ξαναζήσετε τις πολύτιμες αναμνήσεις από τις διακοπές σας στην Ελλάδα! Να απολαύσετε τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε ποιοτικές πρώτες ύλες. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικές και νόστιμες συνταγές!

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε, έχουν επιλεχθεί μετά από διεξοδική έρευνα από τοπικούς Έλληνες παραγωγούς και είναι πιστοποιημένα από τον σεφ, τους διατροφολόγους μας και τους ειδικούς τροφίμων που αποτελούν την ομάδα του marathos!

Τι κάνουμε;

Πάμε για ψάρεμα κάθε μέρα!

Διαλέγουμε πολύ προσεχτικά τα ψάρια μας. Το υπεύθυνα επιλεγμένο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά μας έχουν άρωμα Αιγαίου και τρυφερό κρέας που κανένας δεν μπορεί ν’αντισταθεί! Πιο φρέσκο δεν γίνεται!

Προμηθευόμαστε τα πιο αγνά φρούτα και λαχανικά

Εμπιστευόμαστε εξειδικευμένες μονάδες που ερευνούν την ελληνική εξοχή, επιλέγοντας τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά από πιστοποιημένους και καθιερωμένους παραγωγούς.

Έχουμε εσάς στο μυαλό μας

Ικανοποιούμε κάθε όρεξη, διατροφικό περιορισμό και καθημερινό πρόγραμμα. Ενημερώστε μας εάν έχετε κάποια διατροφική ιδιαιτερότητα ή επιλεκτικές προτιμήσεις και θα προσαρμόσουμε τη συνταγή αναλόγως.

Μειώνουμε τη σπατάλη

Μειώνουμε τη σπατάλη των τροφίμων έχοντας ζυγισμένα με ακρίβεια τα υλικά που συσκευάζονται σε ανακυκλώσιμα πακέτα, ενώ παράλληλα προσπαθούμε συνεχώς να μειώνουμε το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα.

Συχνές ερωτήσεις;

 • Αγοράζουμε φρέσκα προϊόντα καθημερινά
 • Επιλέγουμε τους προμηθευτές μας με αυστηρά κριτήρια
 • Τα ψάρια μας κολυμπούν την προηγούμενη μέρα πριν τα πακετάρουμε στο κουτί του marathos
 • Τα οργανικά βότανα και λαχανικά κόβονται την προηγούμενη μέρα από το χωράφι του παραγώγου και φτάνουν φρέσκα στην κουζίνα σας
 • Παρακολουθούμε την πορεία του κρέατος
 • Προμηθευόμαστε τα τυριά μας από μικρούς πιστοποιημένους παραγωγούς
 • Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι ελληνικά, εκτός από αυτά που δεν είναι διαθέσιμα στην εγχώρια αγορά.
 • Χρησιμοποιούμε στα πιάτα μας πολλά και ασυνήθιστα μπαχαρικά από διάφορα μέρη του κόσμου
 • Είμαστε κατά των συντηρητικών και φτιάχνουμε δικούς μας σπιτικούς ζωμούς και dressings
Οι σεφ και οι διατροφολόγοι μας δίνουν μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία ενός ισορροπημένου μενού με υψηλή διατροφική αξία. Τα υλικά μας είναι όσο πιο φρέσκα και υγιεινά γίνεται. Για κάθε συνταγή κάνουμε πολλές δοκιμές, για να καταλήξουμε στη σωστή γεύση, την τέλια ποιότητα και την εύκολη προετοιμασία όταν φτάσει στον πάγκο της κουζίνας σας.

Κάθε πακέτο έρχεται πλήρως εξοπλισμένο με:

 • Πλυμένα, κομμένα και φρεσκοκομμένα υλικά
 • Φρέσκα ψάρια, κρέας ή λαχανικά
 • Μπαχαρικά και μυρωδικά
 • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 • Λεπτομερής συνταγή, βήμα βήμα
 • Πίνακας διατροφικών στοιχείων και κάρτα αλλεργιογόνων
Τα πακέτα μας φτάνουν με διανομή της επόμενης μέρας στους περισσότερους προορισμούς σε 24 χώρες, σε πακέτα που εξασφαλίζουν τη φρεσκάδα των προϊόντων για έως και δύο ημέρες. Έχουμε ερευνήσει λεπτομερώς τα υλικά συσκευασίας του πακέτου και τις παγοκύστες που χρειάζονται για να φτάσουν φρέσκα στην πόρτα σας. Εάν για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. καθυστέρηση μεταφορέα, απεργία κ.τ.λ.) το πακέτο φτάσει σε περισσότερο από 48 ώρες από την ημερομηνία αποστολής παρακαλούμε μην καταναλώσετε τα υλικά και επικοινωνήστε μαζί μας για να σας το αντικαταστήσουμε ή να σας στείλουμε ένα κουπόνι δώρου.
Στον marathos λειτουργούμε με βάση τις υψηλότερες προδιαγραφές αναφορικά με τη ποιότητα την υγεία και την ασφάλεια. Διαχειριζόμαστε ξηρούς καρπούς και άλλα αλλεργιογόνα, οπότε παρακαλούμε υποδείξτε μας ξεκάθαρα στην παραγγελία σας εάν έχετε κάποια τροφική αλλεργία για να την λάβουμε υπ’ όψη και να δράσουμε αναλόγως.
Oι ερευνητές δηλώνουν ότι τα ‘meal kits’ έχουν μικρότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα από τα αντίστοιχα γεύματα που αγοράζονται από παντοπωλεία και προετοιμάζονται στο σπίτι. Μια έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό ‘Resources, Conservation and Recycling’ που ερευνά το συνολικό κύκλο ζωής – από τη φάρμα στον κάδο απορριμμάτων – των meal kits βρίσκει ότι κατά μέσο όρο τα γεύματα από άλλα μαγαζιά παράγουν 33% περισσότερες εκπομπές θερμοκηπίων από αντίστοιχα γεύματα από τη βιομηχανία των meal kits. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μειωμένες εκπομπές θερμοκηπίων είναι αποτέλεσμα της λιγότερων απορριμμάτων τροφίμων και μιας πιο εξορθολογισμένης εφοδιαστικής αλυσίδας. Στο marathos διανέμουμε μόνο το φαγητό που χρειάζεστε για ένα γεύμα, το αποτύπωμα πλαστικού μας αντισταθμίζεται από τις οικονομίες από τη μειωμένη σπατάλη τροφίμων.
0
  0
  Καλάθι
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα