Επιλέξαμε το συγκεκριμένο φυτό ως εμπορικό σήμα μας, επειδή είναι εκπρόσωπος της μεσογειακής κουζίνας. Είναι ένα από αυτά τα σπάνια φυτά που αποτελείται από βολβούς, φύλλα, βλαστούς και σπόρους! Τίποτα από αυτά δεν πετιέται!

Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά και χρησιμοποιούνται σε αρωματικές ύλες, και η βολβοειδής βάση του μάραθου αλλά και οι λευκοί βλαστοί τρώγονται ως λαχανικά.

Οι σπόροι και το εκχύλισμα λαδιού τους θυμίζουν γλυκάνισο σε άρωμα και γεύση και χρησιμοποιούνται σε αρώματα, σαπούνια, αρωματικές καραμέλες, λικέρ, φάρμακα και τρόφιμα, ιδιαίτερα σε αρτοσκευάσματα, γλυκά τουρσιά και ψάρια. Αυτό το φυτό γνωρίζει πολλαπλές χρήσεις!

Ο μάραθος προέρχεται από τη λέξη μαραίνω.

Ο μάραθος συντείνεται ως βότανο για τη μείωση του βάρους, «για να κάνει τους ανθρώπους πιο λεπτούς που είναι υπέρβαροι», σύμφωνα με τον βοτανολόγο και αστρολόγο Nicholas Culpeper του 17ου αιώνα. Αν και τα λόγια του δεν ήταν ευγενικά, είχε δίκιο ως προς τη χρήση του φυτού!

Ο μάραθος εκτός από την ικανότητα καύσης του λίπους, είναι μια εξαιρετική πηγή μετάλλων και βιταμινών. Είναι τραγανό και ελαφρώς γλυκό, δίνοντας μια αναζωογονητική γεύση στην ολοένα και πιο δημοφιλή μεσογειακή κουζίνα μας στον Μάραθο. Προσθέσαμε ένα άγγιγμα μάραθου στο φιλέτο μας και ανύψωσε αυτό το απλό πιάτο σε άλλο επίπεδο. Δοκιμάστε το μόνοι σας και θα δείτε!

Ώρα να σας μυήσουμε σε ένα μυστικό! Πολλοί πίστευαν επίσης πως ο μάραθος, ήταν ένα μαγικό βότανο. Τον Μεσαίωνα ήταν καλυμμένο πάνω από πόρτες την παραμονή του καλοκαιριού για να προστατεύσει το νοικοκυριό από τα κακά πνεύματα. Ως πρόσθετο μέτρο προστασίας, οι μικροσκοπικοί σπόροι γέμιζαν τις κλειδαρότρυπες για να αποτρέψουν τα φαντάσματα να εισέλθουν στο δωμάτιο!

Ξεκινήστε λοιπόν να προσθέτετε λίγη μαγεία στα γεύματά σας! Δοκιμάστε μία από τις συνταγές μας στα «υλικά για μαγείρεμα», «έτοιμα για ψήσιμο» και «μαγειρεμένα γεύματα» και καλωσορίστε το μαγευτικό αποτέλεσμα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας στην κουζίνα σας! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μαγικό κλικ!

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα