Η ομάδα μας

Ας γνωριστούμε...

Είμαστε η Ελένη και η Ματούλα και υποστηρίζουμε με πάθος το σπιτικό, καλομαγειρεμένο φαγητό. Αυτό ακριβώς είναι και το «βασικό συστατικό» που έδεσε την ομάδα μας. Όσο κι αν τρέχουμε όλη μέρα με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις μας, επιστρέφοντας στο σπίτι, βάζουμε καθημερινά την κατσαρόλα να σιγοβράσει και ενίοτε το φούρνο να ροδίσει τις νοστιμιές που ετοιμάζουμε. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κι αλλιώς.

``Φταίνε`` τα παιδικά μας καλοκαίρια

Νησιώτισσες κι οι δυο μας, η μία από τη Σάμο και η άλλη από τη Σέριφο, δεν ξεχάσαμε ποτέ τις γεύσεις από τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Η καθεμιά από τον τόπο της.

Τότε, μας στέλνανε στον μπαξέ για να κόψουμε τα φρέσκα λαχανικά για τη μαγειρική της ημέρας και σηκωνόμασταν στις μύτες των ποδιών ή εν ανάγκη σκαρφαλώναμε στα δέντρα, για να κόψουμε ένα ζουμερό φρούτο. Ακριβώς εκείνη η εποχή χαράχθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μας, μαζί με το μοναδικό άρωμα του φρέσκου μάραθου, που μας γαργαλούσε τη μύτη.

Κι όταν μετά το μπάνιο τρέχαμε όλοι πεινασμένοι γύρω από το τραπέζι, τρώγαμε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες, τα πιο μυρωδάτα σουτζουκάκια και τα νοστιμότερα γεμιστά του κόσμου, γιατί είχαν μαγειρευτεί με μεράκι και πολλή, μα πολλή, φροντίδα.

Παράλληλοι βίοι

Μεγαλώντας, μας έπιασε η δημιουργική μανία της εξερεύνησης των γεύσεων. Όποτε ταξιδεύαμε, δοκιμάζαμε απίθανα πιάτα, για να γνωρίσουμε όσο καλύτερα γίνεται την κουζίνα άλλων λαών. Στο σπίτι, βέβαια, δεν πάψαμε ποτέ να ξεφυλλίζουμε άπειρα ελληνικά και ξένα βιβλία μαγειρικής.

Η καθεμιά πειραματιζόταν με νέα υλικά, νέους συνδυασμούς, νέες γεύσεις. Όσο δε περνούσε ο καιρός, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην τελική γεύση ενός πιάτου και η αναζήτηση της ποιοτικής πρώτης ύλης. Έτσι άνοιξε ένα ακόμη μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας.

Τελικά συναντηθήκαμε

Ήμασταν τυχερές. Επαγγελματικά, ακολουθήσαμε και οι δυο μας παράλληλους δρόμους. Εργαστήκαμε για πολλά χρόνια σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων. Έτσι προέκυψε η γνωριμία και η φιλία μας. Μέσα σε αυτήν τη μακρόχρονη επαγγελματική πορεία μάθαμε πολλά.

Ανάμεσά τους και το πόσο σημαντικό είναι να σέβεσαι τη σχέση σου με τον πελάτη αλλά και πόσο απαραίτητο είναι να ακολουθείς όλα εκείνα τα συστήματα και τις διαδικασίες, που εξασφαλίζουν την υγιεινή και την άριστη ποιότητα στα τρόφιμα. Μόνο έτσι μπορείς να προστατεύεις αποτελεσματικά τον καταναλωτή.

Όλα μαζί σε μια κατσαρόλα

Σήμερα «αναμείξαμε» όλη αυτή την πείρα χρόνων μαζί με τη γνώση και το πάθος μας για το καλό φαγητό. Παντρέψαμε ευρηματικές, νόστιμες συνταγές από γνήσια υλικά, μαζί με τις δυνατότητες που μας δίνει η σύγχρονη τεχνολογία. Κι επειδή το φαγητό κρύβει τη χαρά αλλά και την ανάγκη του μοιράσματος, δημιουργήσαμε το marathos.

Είναι μια πρωτοποριακή ιδέα, γιατί μετατρέπει το καθημερινό μαγείρεμα σε μια διαδικασία απλή, ευχάριστη και προσιτή σε όλους.

Αν το καλοσκεφθείς βέβαια, δεν είναι παρά το «απόσταγμα» όλης της πορείας μας, από τα παιδικά μας καλοκαίρια μέχρι σήμερα. Ψάξαμε καλές πρώτες ύλες από αξιόπιστους προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς, συνθέσαμε με αυτές νόστιμες συνταγές και τις ελέγξαμε διατροφικά.

Έτσι καταφέραμε να φέρνουμε μέχρι το σπίτι σας ένα πακέτο γεύσεων και αρωμάτων που θα γεμίσουν την κουζίνα σας. Τι πρέπει να κάνετε εσείς; Αρκεί να βάλετε όλο το μεράκι και τη φροντίδα σας στο μαγείρεμά τους.

Ελπίζουμε να σας αρέσει ο marathos!
Ματούλα – Ελένη

Ο σεφ μας, ο μάγος

Μας αρέσει να τον φωνάζουμε «Μάγο». Κάνει τόσα κόλπα όταν μαγειρεύει, που συχνά καθόμαστε και τον χαζεύουμε. Γνωριζόμαστε από παλιά, αλλά αυτό που μας έφερε ακόμα πιο κοντά, είναι το κοινό πάθος μας για το καλό φαγητό. Τελικά, βάλαμε όλοι το κέφι και τη δημιουργικότητά μας στο ίδιο καζάνι.

Ο σεφ μας φυσικά, παραμένει πάντα γευστικά ανήσυχος. Από την αρχή της καριέρας του δεν έχει πάψει να ταξιδεύει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Του αρέσει να δοκιμάζει διαφορετικές κουζίνες, να ανακαλύπτει τα υλικά κάθε τόπου και κατόπιν να τα ενσωματώνει στα δικά του μενού.

Μαγειρική χωρίς σύνορα

Σπούδασε την τέχνη της μαγειρικής, αλλά η επαγγελματική εμπειρία του σε πολλά γνωστά εστιατόρια διεύρυνε τον γευστικό του ορίζοντα. Αγαπά τη σοφή απλότητα της ελληνικής κουζίνας και ταυτόχρονα τη γοητευτική πολυπλοκότητα των διεθνών γεύσεων. Για το λόγο αυτό πιστεύει πως το φαγητό δεν έχει σύνορα.

Είναι μια διεθνής γλώσσα επικοινωνίας, που αγγίζει όλους τους ουρανίσκους και φέρνει πάντα τους ανθρώπους πιο κοντά. Το μόνο που προϋποθέτει απαραιτήτως είναι καλή διάθεση και, φυσικά, καλή παρέα.

Σύμμαχος στο σπιτικό μαγείρεμα

Η αλήθεια είναι ότι επειδή στην καθημερινότητά του περνάει ατελείωτες ώρες μέσα σε μια κουζίνα, δεν έχει και πολύ χρόνο για να μαγειρέψει στην οικογένειά του. Γνωρίζοντας έτσι εκ των έσω το πρόβλημα του χρόνου, γίνεται εφευρετικός και απλοποιεί τις συνταγές που ετοιμάζει για όλους εμάς.

Ευτυχώς που υπάρχει πλέον και ο marathos ώστε να μαγειρεύει και στο σπίτι του πιο συχνά! Μαζί μας μοιράζεται τη βαθιά πεποίθηση ότι καλά υλικά και μπόλικη αγάπη είναι τα μυστικά που απογειώνουν το μαγειρικό αποτέλεσμα. Μεταξύ μας όμως, εμείς πιστεύουμε ότι στις συνταγές του ρίχνει και λίγη μαγική (μπαχαρο)-χρυσόσκονη…

Η διατροφολόγος μας, Μάρω Τζουμερκιώτη

Με τη Μάρω γνωριστήκαμε όταν απευθυνθήκαμε σε αυτήν, αρχικά, ως οικογένεια. Θέλαμε να μας μάθει τι σημαίνει σωστή διατροφή. Μας είχαν πει ότι έχει το χάρισμα της αμεσότητας. Και έτσι είναι! Ανακαλύψαμε την απλότητα στον τρόπο που μιλάει και εξηγεί τα πάντα γύρω από την επιστήμη της.

Μας βοήθησε αμέσως να κατανοήσουμε όλα τα σημαντικά θέματα της καθημερινής μας διατροφής. Η Μάρω μπορεί να σε εκπαιδεύσει, να σε πείσει και να σε οδηγήσει να αλλάξεις συνήθειες, πολύ απλά. Είναι τελείως αρνητική στην κατανάλωση συστατικών που βλάπτουν το σώμα μας. Παρ’ όλα αυτά ξέρει ότι η στέρηση δεν οδηγεί πουθενά. Έτσι σου επιτρέπει μικρές, ανώδυνες ατασθαλίες.

Το πάθος για φροντίδα

Από την άλλη, η Μάρω δεν παζαρεύει. Στο marathos είναι η πιο στενή συνεργάτης του σεφ μας. Μαζί του συζητάει και αναλύει τα διατροφικά συστατικά κάθε συνταγής. Αποτέλεσμα; Μερικές φορές αναγκάζεται να ακυρώσει κάποια συνταγή εφόσον τη θεωρεί επιβαρυντική για τον οργανισμό μας. Ναι, είναι αλήθεια πως εκείνη τη στιγμή διαταράσσεται, ευτυχώς για λίγο, το καλό κλίμα της εργασίας μας.

Η πολύχρονη πείρα της όμως, ως διατροφολόγου, την καθιστά απαραίτητη σύμμαχο στην καθημερινότητα της δουλειάς μας, γιατί μπορεί να χειριστεί πολλά διαφορετικά θέματα διατροφής που μπορεί να έχουν ανάγκη οι πελάτες μας. Κι επειδή της αρέσει να μοιράζεται τις γνώσεις της, δεν την κρατάμε μόνο για τον εαυτό μας.

Γράφει συχνά άρθρα για το site μας –τα βρίσκετε στην ενότητα «Συμβουλές Διατροφής»– αλλά και στο blog μας. Είναι λοιπόν πολύτιμη συνεργάτης μας και στα social media του marathos!

Η διατροφολόγος μας, Μάρω Τζουμερκιώτη

Με τη Μάρω γνωριστήκαμε όταν απευθυνθήκαμε σε αυτήν, αρχικά, ως οικογένεια. Θέλαμε να μας μάθει τι σημαίνει σωστή διατροφή. Μας είχαν πει ότι έχει το χάρισμα της αμεσότητας. Και έτσι είναι! Ανακαλύψαμε την απλότητα στον τρόπο που μιλάει και εξηγεί τα πάντα γύρω από την επιστήμη της.

Μας βοήθησε αμέσως να κατανοήσουμε όλα τα σημαντικά θέματα της καθημερινής μας διατροφής. Η Μάρω μπορεί να σε εκπαιδεύσει, να σε πείσει και να σε οδηγήσει να αλλάξεις συνήθειες, πολύ απλά. Είναι τελείως αρνητική στην κατανάλωση συστατικών που βλάπτουν το σώμα μας. Παρ’ όλα αυτά ξέρει ότι η στέρηση δεν οδηγεί πουθενά. Έτσι σου επιτρέπει μικρές, ανώδυνες ατασθαλίες.

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα